Just det, hade jag nästan glömt bort att berätta!
Hade familjen (mamma, syster, svåger, syskonbarn) på besök i söndags för lite middag och sällskapande.
Jag hade finurlat ut ett eget recept som fick provlagas!
--
Örtmarinerad kotlettrad helstekt i ugn med fetaost och soltorkade tomater!ca 5port.
~1kg Fläskkotlettrad, utan ben.
Marinad
· Blandade örter (jag använde ett ½ pkt
Örtkryddor Provencale)
· 2msk olivolja
· 2msk vatten
· Salt & svartpeppar
· 1tsk Dijonsenap
Fyllning
· Fetaost
· Soltorkade tomater
Tillbehör
· Potatis eller ris
· Sås, café de Paris funkade utmärkt
· Grönsallad!
Blanda ihop marinaden och låt köttet ligga i ca 6 timmar, snitta sedan kotlettraden på längden och peta in så mycket fetaost och soltorkade tomater du kan få dit men fortfarande kunna vika 'tillbaka' köttet. Lägg allt en ugnsform och töm över ev. kvarvarande marinad. Sedan in i ugnen 175grader ca. 1 timme
(beroende på tjocklek och sådär. Tror att den rekommenderade köttemperaturen ska ligga på 75-80grader när det är klart)
Klart!
Servera med valfritt tillbehör, får du kvar av osten och tomaterna är det ett bra tips att slänga ner det i en grönsallad!
--
Blev faktiskt riktigt nöjd med middagen, köttet blev väldigt smakrikt och fetaost är det aldrig fel på!
Axel 3½ år var väl kanske inte helt imponerad, skulle nog stekt på en korv åt honom istället, chokladpuddingen till efterätt gick ner med hast dock!
**
Grattis på födelsedagen...
**