söndag 15 mars 2009

Shoppingspree!

Eller. Lite iallafall!

Var en snabbis till Birsta idag med Zizzie och Maria (läs mer här hos zizzie) för att köpa blommor och en ny hallmatta. Vilket jag gjorde!

Allt blev inhandlat på IKEA som vanligt, fast vi gjorde några försök på både Rusta och Plantagen först...

Orchideous latinus plantus eller något sådant, pryder sin plats i fönstret iallafall! 79:- på IKEA

Jag har inte världens bästa hand med plantor, men hoppas att den här kan få leva ett tag, iallafall tills den blommar färdigt ;)

Mattan 'Andrup' från IKEA, 149:- Hamnade i hallen och är redan skitig!










Tänka sig bara vad enkelt det är att göra sig av med pengar ibland!
Tidigare i veckan när jag var och sprang på ElGiganten, av alla ställen, så plockade jag även åt mig en fin liten rea-vara...

Snygg mortel från ElGiganten, har inte koll på märket längre. Har önskat mig en mortel flertalet år nu, men inte lyckats få någon så när jag såg denna raring på fynd för 49 spänn så passade jag på! (ord. pris 179:- tror jag)

Filmkväll... (forts,)

Kommer fortsättning här snart, ska bara se klart på the Unit först :D
(såg juh en till film efter att jag sett klart på Burn After Reading...)

Right, as promised, här kommer del två av filmkvällen...

And OMG, vilken uppryckning på kvällen!

Rock'n'Rolla kom ut 2008 och regisserades av Guy Ritchie, har ni sett någon av hans filmer 'Snatch' eller 'Lock Stock and Two Smoking Barrels' så vet ni vad ni har att vänta er utav den här filmen. Handlingen i Rock'n'Rolla påminner i stora drag om de tidigare filmerna, ett gäng britter med skön attityd och snabb humor/dialekt bråkar med ryssar / the big guy över pengar.

Allt spårar ur på olika sätt och det smäller här, skvätter blod där och visas snygga tjejer mellan varven. Tycker du inte om Guy Ritchie är det ingen idé att du ser den här filmen, men uppskattar du filmer som 'the Boondock Saints' och liknande bör du verkligen kika in den här, även om den kanske inte överraskar!
8/10 tomas-poäng!

Filmkväll...

Då kvällen har bestått utav att se på film, chatta med vänner och se på TV iställetför att städa och fixa inför morgondagen, så tänkte jag att jag lika gärna kan dela med mig av vad jag sett här.

Först ut var filmen 'Burn After Reading' som jag hade läst och hört mycket bra om...

Gott om namnstarka skådespelare (Brad Pitt, John Malkovich, Tilda Swinton med mera, med mera) och såklart bröderna Coen's regi och manus bäddade för en förhoppningsvis sevärd, rolig och intressant film.

Så fel man kan ha. På IMDB klassas den här filmen som crime / comedy, men vill ni garva kan jag rekommendera Aktuellt istället, tror inte jag knappt ens log åt något i filmen. Skådespelarinsatserna var absolut inget att klaga på, och manuset var säkert både bra skrivet och väl utfört, men... (Tony Irving..) det händer ingenting i hela filmen, egentligen. Lite fart sista tio minuterna (ungefär) men då har man blivit så invaggad i någon slags sömngångar-attityd att det känns som att filmen är över innan den börjat. Själv satt jag mest och tänkte, jaha... jaha... wtf?, jaha... den sista delen av filmen och förstod faktiskt ingenting...
Det går även att citera väldigt bra direkt ur slutet av filmen:

- Vad har vi lärt oss, Palmer?
- Ingen aning, sir.
- Jag har ingen jävla aning heller. Förhoppningsvis gör vi inte om det.

Har ingen aning om varför den här filmen inte blev mer intressant än den blev, med tanke på skådespelare och regi, men jag kan faktiskt inte ge den mer än, knappa, 5/10 tomas-poäng.