torsdag 18 juni 2009

Tweaking Google...

Har suttit och läst lite artiklar/bloggar/information om hur man genererar bättre sökstatistik på exempelvis Google, och hur man får folk att hitta till sin sida enklare och snabbare, oavsett om det gäller en personlig blogg eller ett multinationellt företag.

Efter att ha börjat läsa en bra sida om sökmotoroptimering (han länkar även väldigt mycket till läsvärda nyheter i sökmotorvärlden) gick jag sedan vidare till wikipedias sida för att läsa in mig på lite mer basic bakgrund och sen vidare till en sida som visade lite tips om sökmotoroptimering.

Efter att nu känt att jag fått lite koll på en grej som jag tidigare mest handlade om missbruk utav metataggar, så satte jag mig med google och testade lite saker som gav mig djupare insikt.

Borde inte jmin blogg komma högt upp bland sökträffarna när man söker efter 'bloggar i matfors' eller 'bloggar i sundsvall'? Jo. och det ska jag försöka få den att göra i fortsättningen, eftersom det är det jag själv skriver i sökrutan när jag letar bloggar i närheten...

Eller ta exempelvis Stöde Bröd där jag jobbar, söker man på 'stöde tunnbröd' så får man fina träffar på en gång, men om man inte vet att det är Stöde man är ute efter? Då kanske man kanske söker efter 'Norrländskt Tunnbröd' eller 'Norrland Tunnbröd' eller 'hårt tunnbröd' och det ger.... inga träffar. Tusan. Det är en hel vetenskap det här *suckar lite*