lördag 17 oktober 2009

Lördags-mys

Så ikväll blev det Tomas-kväll!

Efter en god middag (hemmagjorda potatisbullar å baconer å lingonsylt) så har jag nu tagit ett långt bad med lite bubbel och sitter här i morgonrocken...

Snart dags för lite glass och;

Tomas Superenkla Ananananas-paj
!
2-3-4portioner. 175grader i ugnen, ca 25min total tid.

Öppna en stor burk krossad ananas och låt den rinna av i ett durkslag, blanda ihop smuldegen medan du väntar: 2dl havregryn, 2dl vetemjöl, 2dl socker, 2dl flytande margarin (eller smält).

Täck botten av en ugnssäker form med ananas (om du ej har non-stick, kom ihåg att smörja...) och strö sedan över rikligt med riven kokos innan du täcker med smuldegen. In i ugnen, ca 20min beroende på hur tjock paj du har snickrat ihop.

NJUT! (servera med glass, vispad grädde, vaniljvisp eller vad du nu kan komma på för smaskens)


Varning: Barn på stan!


Melker jagar små söta hundar (en kille försökte sig på hundtricket, höll på att slå totalt fel...) och Axel härmar sin morbror...

Det är härligt med barn på stan, så mycket dom har att springa efter och förundras över som vi vuxna inte hinner med att reflektera över!

Ny jacka...

..att ha i vinter?

Jag är oftast inte den som använder mig utav en vinterjacka, utan hellre en extra tröja under befintlig jacka, så jag tror någon av dessa jackor skulle kunna fungera även när det blir kallt...(Jag har även en michelin-gubbe-jacka.... väldigt sällan använd)


Bägge hittade hos ellos, 899:-/769:-, fan att det ska vara så dyrt med jacka?

Att vakna ur dimman...

Hade ju tänkt att fredagen skulle bli en Tomas-kväll, ligga i soffan och sluta hosta och vila lite. Istället blev det riktigt fredagsmys med tacos, vin, öl och nån drink... Soffgäst fick jag bli oxå. Nu är lördagen dock kommen, dags för lite stadspromenad med syster och Melker, ha'de!