torsdag 7 oktober 2010

Köttonsdag!

(Dagen med det lätt bästa namnet... Köttonsdag!)
Mat-temat fortsätter såklart, idag är det onsdag vilket betyder kött... Hade planer på att göra köttfärslimpa, men hade inget ströbröd i Matfors, så det blev goa köttfärsbiffar istället!

Grönpepparbiffar
2 portioner
Tillagningstid: 20-25 minuter
Svårighetsgrad: Lätt

300g Älgfärs
2dl Creme Fraiche
1st Ägg
1 påse Grönpepparsås (pulversås...)
½ Hackad lök
Salt

Blanda alla ingredienser i en bunke, forma till biffar med sked och stek på medelhög värme 4-5 minuter per sida.
Enkelt! Serveras med potatis och någon god sås...
Vi gjorde potatis/lök/paprika i ugnen idag, och en sås gjord på sky från stekningen, viltfond, salt och peppar, gör en redning på mjöl och mjölk för att få bra konsistens, eller blanda i en burk creme fraiche ;)

Iit