måndag 4 oktober 2010

Fiskmåndag!

Emma har en sådan där bra idé om ett matschema, vilket gör att vi alltid vet vilken sorts mat vi äter på vardagarna, även om det inte är alltid klart vilken rätt det blir...

Måndagar är fiskdagar och idag blev jag ensam hemma med två Hajmalsfiléer medan Emma var på jobbet... Resultatet:

Smörkokta Hajmalsfiléer
2 Portioner
Ugn: 200°C
Tillagningstid: ca 20min
Svårighet: Lätt



2st Hajmalsfiléer á 200g
50g Matlagningsmargarin
Dill, färsk eller fryst
1st Lime eller ½ Citron

Sås
2dl Creme Fraiche
Dill, färsk eller fryst
Lime/Citronsaft
Salt och Peppar

Smält smöret tillsammans med Lime/Citronskivor (spara en av ändarna att pressa i såsen) och dill i en ugnssäker form. Jag använde fryst dill ca. 1 matsked, men det beror ju allt på smak och tillgång! Vänd filéerna i skyn och ställ tillbaka i ugnen, ca. 20 minuter beroende på filéernas tjocklek.
Blanda till såsen och ställ i kylen tills servering, servera med kokt potatis och rivna morötter.

GOTTA!

Iit