lördag 20 december 2008

Snabbt, rätt, gott!

När ni har den där kycklingen över som ni inte vet vad ni skall göra med ;)

2pers + matlåda kan man väl beräkna det här receptet på.

400g kycklingfilé, bröst eller lår.
1 burk kokosmjölk
1 Paprika
Curry
Paprikapulver
Sweet chili sås
ev en skvätt soja

Rätt enkelt, skär upp filén i mindre bitar, så att det lätt stekt.
Bryn runt ett tag så att det blir en snygg yta, släng ner hackad paprika, om man vill kan man väl krydda lite redan här med paprikapulver och curry och ev. vitpeppar, men jag brukar ösa i allt senare istället.

När ni känner er nöjda med stekningen, sänk värmen och tillsätt kokosmjölken och sweet chili, en massa curry (efter smak... mycket) och paprikapulver (var mer försiktiga där) och eventuellt en skvätt soja om man tycker om sältan.

Det ska nu få sjuda på låg värme, helst under lock, i sådär 15minuter eller tills ni känner er säkra på att kycklingen är färdig.

Serveras helst till basmatiris, gärna med coctailtomater, gurka, majs eller vad man nu tycker om!

2 kommentarer:

  1. Ooh, nice. Kokosmjölk och curry. Måste testa nån dag :D Idag blir det dock något med köttfärs.

    SvaraRadera
  2. du får ta köttfärs, kokosmjölk och curry då :D

    SvaraRadera