Måndagar är fiskdagar och idag blev jag ensam hemma med två Hajmalsfiléer medan Emma var på jobbet... Resultatet:
Smörkokta Hajmalsfiléer
2 Portioner
Ugn: 200°C
Tillagningstid: ca 20min
Svårighet: Lätt
2st Hajmalsfiléer á 200g
50g Matlagningsmargarin
Dill, färsk eller fryst
1st Lime eller ½ Citron
Sås
2dl Creme Fraiche
Dill, färsk eller fryst
Lime/Citronsaft
Salt och Peppar
Smält smöret tillsammans med Lime/Citronskivor (spara en av ändarna att pressa i såsen) och dill i en ugnssäker form. Jag använde fryst dill ca. 1 matsked, men det beror ju allt på smak och tillgång! Vänd filéerna i skyn och ställ tillbaka i ugnen, ca. 20 minuter beroende på filéernas tjocklek.
Blanda till såsen och ställ i kylen tills servering, servera med kokt potatis och rivna morötter.
GOTTA!
I♥it
OMNOM! :D
SvaraRadera